Bondsvoorzitter: "Verlies EK spijtig voor Belgische zwemmers"

Bondsvoorzitter: Verlies EK spijtig voor Belgische zwemmers

Bondsvoorzitter: "Verlies EK spijtig voor Belgische zwemmers"

Print
Dat het EK zwemmen om budgettaire redenen niet in Antwerpen plaatsvindt, noemt bondsvoorzitter Michel Louwagie "een gemiste kans".

"Het is geen schande om toe te geven dat je een EK niet kan organiseren, maar een gemiste kans is het zeker wel", zegt Louwagie donderdag in een reactie aan Belga. "Anderzijds is het een goede zaak dat het nu gebeurt en niet een maand voor het toernooi want dan zijn de problemen misschien nog veel groter."

Lees ook: Geen EK zwemmen in Antwerpen

Volgens de organisatie is het afhaken van een belangrijke partner de hoofdreden waarom Antwerpen het EK verliest. "Het is een louter financiële zaak", legt Louwagie uit. "Georges Straetemans (organisator, red) heeft al bewezen dat hij zo'n evenement in goede banen kan leiden. Hij organiseerde onder meer al vier EK's voor junioren. Maar financieel is het niet makkelijk om een budget van zo'n 3,75 miljoen euro rond te krijgen. Als Belgische zwembond stelden wij een subsidie ter beschikking maar dat is natuurlijk maar een deel van het totaalplaatje."

Imagoschade

Tegelijk toont dit verhaal volgens Louwagie nog eens aan dat het voor een land als België niet makkelijk is grote sporttoernooien te organiseren. "Dit is opnieuw het bewijs dat het voor België, met zijn ingewikkelde structuren, niet vanzelfsprekend is een groot toernooi als het EK zwemmen of het EK atletiek naar hier te brengen. Het is dus niet alleen spijtig voor onze Belgische zwemmers maar ook voor België als sportland. Want imagoschade is er zeker."

Foto Photo News

Meer sportnieuws