AP erg lovend over Rundskop

Het persagentschap AP is erg lovend over 'Rundskop', de Belgische inzending voor de Oscars. 'Bullhead' krijgt een quotering van 3,5 op 4. De film is vrijdag voor het eerst te zien in de Amerikaanse bioscopen.

ikerremans

De filmrecensent van AP vindt 'Bullhead' een "donkere, angstaanjagende en geheel originele verkenning van wat het betekent om een man te zijn". "De film ziet er uit als een misdaadthriller met een spanning en kleurenpallet dat doet denken aan David Fincher ('Seven', 'The Fight Club'). Maar uiteindelijk openbaart zich een persoonlijk drama over de manier waarop het verleden ons vormt en het menselijke onvermogen om daar aan te ontsnappen."

AP is ook lovend over de acteerprestatie van Matthias Schoenaerts. Die doet de recensent denken aan Tom Hardy in diens doorbraakfilm 'Bronson'. "De beelden van Jacky Marsenille in de badkamer worden wat repetititief, maar ze zijn altijd dramatisch gefilmd."

De film kreeg een R-rating in de VS, omdat er geweld, grove taal en seksuele inhoud in voorkomt. Jongeren onder de 17 moeten zich dus laten begeleiden door een volwassene.

Lees hier de volledige recensie.