Ook klacht Belgische Federatie van Psychologen tegen Humo

Print
De Belgische Federatie van Psychologen dient een klacht in bij de Raad voor Journalistiek tegen journalist Peter Schoenaerts en het weekblad Humo. Dat zegt Koen Lowet, sectorverantwoordelijke klinische psychologie van de Belgische Federatie van Psychologen. De klacht komt er naar aanleiding van een reeks artikels in Humo over reality-tv.

De federatie vindt dat in het tweede Humo-artikel van de reeks rond reality-tv, "Reality-tv: de speeltuin van psychologen", de belangen van de psycholoog zijn geschaad. "Collega's werden met naam genoemd en de journalist in kwestie verzuimde om bij de deontologische commissie van de federatie na te gaan of er effectief klachten bestaan rond deze collega's of andere. Dat is niet het geval", zegt Koen Lowet.

Deontologie psycholoog

De Federatie van Psychologen hoopt op deze manier de naam van de psychologen actief in de media te herstellen en journalisten voortaan aan te sporen correcter te zijn in hun berichtgeving omtrent de deontologie van de psycholoog.

Woensdag raakte bekend dat Ludo Poppe, medeoprichter van productiehuis Kanakna, juridische stappen neemt tegen Marc Hoogsteyns en Leo De Bock wegens laster. Hij dient ook een klacht in bij de Raad voor Journalistiek tegen het Humo en Peter Schoenaerts. Onder de titel "15 jaar bedrog, doden & drugs" pakte Humo de voorbije weken uit met een reeks artikels over realitytelevisie in Vlaanderen.

Achter de schermen

Het weekblad schetst een soms opvallend beeld van wat er zich achter de schermen zou afspelen. De berichten gaan van bedrog tot gebrekkige begeleiding van kandidaten en omstreden deelnemerscontracten.

.

Nu in het nieuws