Computervirus blijft Financiën last bezorgen

De federale overheidsdienst Financiën blijft met een hardnekkig computervirus kampen. Dat meldt het ACV. De vakbond klaagt dat een week na het uitbreken nog steeds meer dan een op vijf computers defect is in sommige gebouwen, hoewel beloofd werd dat de problemen woensdag opgelost zouden zijn.

mimeers

Sommige werknemers die zonder werk zijn gevallen, nemen daarom noodgedwongen vakantie. Het computervirus sloeg vorige donderdag toe, vooral bij oudere pc's, die onbruikbaar werden. Francis Adyns, woordvoerder van inanciën kondigde daarop aan dat maatregelen zouden getroffen worden, zodat de problemen woensdag van de baan zouden zijn.

20 tot 30 procent werkt niet

Het ACV zegt nu dat de problemen nog steeds niet opgelost zijn en dat er gebouwen zijn waar 20 tot 30 procent van de computers niet functioneren. "Er wordt ook geklaagd dat noch via helpdesk noch via andere kanalen klaarheid wordt gebracht in de situatie."

Volgens het ACV brengt automatisering naast positieve resultaten ook een hoop ongemakken met zich mee. "Als de computer uitvalt en alle taken geautomatiseerd zijn, blijft er niet veel over voor het personeel om nog te doen. Bijgevolg zijn er heel wat algemene administraties van Financiën waar personeelsleden al dagen geen werk meer hebben. Sommigen hebben daarom vakantie genomen."

Vakbond

De vakbond klaagt dat het lang niet het eerste incident is met de informatica. "Financiën heeft fortuinen gespendeerd aan ICT, maar er blijven steeds problemen komen."

Lees ook: Computervirus legt ministerie Financiën lam

Foto PhotoNews