KV blijft de prioriteit voor Xavier Chen

KV blijft de prioriteit voor Xavier Chen

KV blijft de prioriteit voor Xavier Chen

Print
Hoewel Taiwan eind februari een vriendschappelijke interland speelt in en tegen Hongkong, blijft KV-rechtsachter Xavier Chen gewoon in Mechelen. "Tegenstander Hongkong heeft me er liever niet bij", knipoogt hij.

Nu er in de reguliere competitie niet veel meer te winnen valt voor de 'kakkers', leek het voor Chen het perfecte moment om zijn landskleuren nog eens te verdedigen. "Ik heb er even aan zitten denken", zegt de rechtsback. "Maar toen belde de Taiwanese federatie me op om te zeggen dat ze geen beroep op me zullen doen. Geen probleem voor mij, ik heb altijd gezegd dat KV prioritair blijft voor mij."

Chen stelt dat hij zijn plaats in de selectie zeker niet kwijt is. "Mijn vliegticket is gewoon te duur", lacht hij. "Hongkong bekostigt de hele organisatie en wil dus enkel spelen tegen spelers die in Taiwan zelf actief zijn. Bovendien willen ze in Hongkong absoluut winnen om een paar plaatsen te stijgen op de FIFA-ranking. Ze hebben me er dus liever niet bij."

Voor de Belg met Taiwanese roots zijn de resterende vijf competitiewedstrijden trouwens niet zonder belang. "We willen in die laatste matchen het spektakel verzorgen, zeker voor ons eigen publiek", is Chen duidelijk. "In thuismatchen hebben we een paar mooie resultaten kunnen neerzetten tegen de topploegen. Die lijn willen we doortrekken. Zowel de supporters, als de technische staf zouden het niet verdienen als we nu wat zouden aanmodderen in de resterende matchen."

Foto Marc Goyvaerts

Meer voetbalnieuws