Seks & Relaties

Belgische jongeren zijn grootste doemdenkers

Print

Belgische jongeren zijn grootste doemdenkers

Van de Belgische jongeren ziet 45% de toekomst niet rooskleurig tegemoet. Ze bombarderen zich daarmee tot grootste doemdenkers ter wereld volgens een onderzoek van Insites Consulting.

"De tieners van vandaag (15 tot 25 jaar) hebben een ruime blik op de wereld. Zo kan die generatie ook meteen beter een crisis en de gevolgen ervan inschatten", vertelt hoofdonderzoeker Joeri Van den Bergh in een krant van De Persgroep. Het populairste beroep bij de Belgische jongeren blijkt zakenman te zijn, vóór muzikant, sportvedette en wetenschapper. Een wel erg nuchtere beslissing, die veel te maken heeft met Steve Jobs en Mark Zuckerberg hun succes. Zij leken allesbehalve saaie zakenmannen, maakten toffe producten en verdienden er enorm veel geld mee.

Volgens jongeren zijn de sectoren met de meeste toekomstperspectieven toerisme en entertainment (27%), media en uitgevers (24%) en farmacie (21%). In de geldsector hebben ze helemaal geen vertrouwen.

Onze jongeren mogen dan niet de grootste optimisten zijn, ze blijven wel erg trouw aan hun werk. Een op de drie ziet zich bij zijn huidige werkgever een hele carrière zitten.

Beeld: Photo News

NIET TE MISSEN