Keulen: "Pak sluikstorters harder aan"

Sluikstorten is in Vlaanderen nog steeds een groot probleem. In 2011 zijn langs de Vlaamse gewest- en autosnelwegen maar liefst 230 vuilniswagens zwerfvuil opgeruimd. "Sluikstorten moet harder worden aangepakt", zegt Marino Keulen (Open Vld).

saverlinden

“In totaal ruimde het Agentschap Wegen en Verkeer 353 sluikstorten op, goed voor 2523 ton. Dat is weliswaar 350 ton minder dan in 2010, maar nog altijd goed voor 230 vuilniswagens vol”, weet Keulen.

Dit opruimen kost de Vlaamse belastingbetaler veel geld. “In 2011 ging maar liefst 2 miljoen euro verloren aan dit karwei, geld dat anders gestoken kon worden in het verbeteren van onze weginfrastructuur", stelt de Vlaamse volksvertegenwoordiger.

Het aantal identificeringen door onderzoek van het afval van sluikstorten en het aantal betrappingen op heterdaad bleef vorig jaar hetzelfde als in 2010. Keulen: “Maar ook het aantal vaste stortplaatsen blijft gelijk. Dit betekent dat je met een hardleerse groep zit die je moet vinden en bestraffen. Dit kan alleen door de pakkans gevoelig te verhogen.”

YL

Foto Tony Van Galen

Vastgoed

Jobs in de regio