Theater voor Oscars niet langer gesponsord door Kodak

Theater voor Oscars niet langer gesponsord door Kodak

Theater voor Oscars niet langer gesponsord door Kodak

Print
Het Kodak Theatre in Hollywood waar al tien jaar de Oscaruitreiking plaatsvindt, zal die naam niet langer meer dragen. Het contract van het fotobedrijf werd immers opgezegd omdat het bescherming zocht tegen zijn schuldeisers. Enkele weken geleden werd Kodak failliet verklaard.

Het was een rechter in New York die besliste dat het contract werd opgezegd. Volgens die rechter nam hij die beslissing "in het belang van de schuldeisers, hun goederen en in het belang van de andere betrokken partijen.".

De beslissing gaat meteen in en dat op minder dan twee weken van de Oscaruitreiking. Het contract tussen Kodak en exploitant CIM bedroeg immers 3,6 miljoen dollar per jaar. En dat over een tijdspanne van twee decennia.

Nieuwe sponsor

Wat de exploitant gaat doen met de Kodak-symbolen in het theater is nog onduidelijk. De kans dat CIM nog een nieuwe sponsor zal vinden voor de Oscars beginnen, lijkt ook onwaarschijnlijk. De Oscaracademie wordt hier niet bij betrokken, maar heeft wel een vetorecht.

Er zouden al nieuwe gesprekken an de gang zijn tussen de Academy en andere zaaluitbaters. Een beslissing daarover is nog niet gevallen. Het Kodak Theatre is centraal gelegen in Hollywood.

Foto PhotoNews

.

Nu in het nieuws