Onze Hollywoodreporter sprak met Roskam en Schoenaerts

De eindsprint naar de Oscars nadert, dus Michaël R. Roskam en Matthias Schoenaerts zijn hun film ‘Bullhead’ - zoals ‘Rundskop’ in de V.S. heet - volop aan het promoten in Los Angeles. Onze Hollywoodreporter Greet Ramaekers sprak met de ‘Bullhead’-boys in een bioscoop in L.A..

fvranckx

Heren, hoe verloopt de promotiecampagne? ROSKAM: “Het succes lijkt maar niet te stoppen, want de voorbije weken reageren zowel de Amerikaanse pers als het publiek zeer positief.” SCHOENAERTS: “Ik ben ook aangenaam verrast door de intellectuele vragen die gesteld worden na de film. Het cliché van de nietswetende Amerikaan klopt niet echt, want het publiek snapt echt de onderliggende psychologie.”

Het is bijna Oscarnacht. Ben je al zenuwachtig? ROSKAM: “Niet echt…” SCHOENAERTS: “Dat zegt hij nu! Maar die vraag zou je hem toch nog eens moeten stellen op de dag zelf denk ik. (lacht)” ROSKAM: “Ja, waarschijnlijk zal ik dan wel overweldigd worden door het hele mediacircus op de rode loper. Maar ik ga vooral proberen te genieten van het moment en de mensen rondom mij heen. Het zal alvast een schitterende ervaring worden en uiteindelijk maakt het mij niet zoveel uit of we dat beeldje al dan niet naar huis nemen. Ik zeg altijd: ‘Een Oscar kan je alleen maar winnen, niet verliezen.’”

Volg de aanloop naar de Oscars vanaf vandaag op onze oscarpagina's en in uw krant!

MEER OVER Matthias Schoenaerts

Nu in het nieuws