Straetemans: "Verlies van EK zwemmen is zware klap"

Straetemans: Verlies van EK zwemmen is zware klap

Straetemans: "Verlies van EK zwemmen is zware klap"

Print
Antwerpen - Het EK zwemmen zou van 16 tot 27 mei plaatsvinden in het Antwerpse Sportpaleis, maar door budgettaire problemen verhuist het toernooi naar een ander Europees land. Dat bevestigt Georges Straetemans van organisator SwimEvents vzw donderdag aan Belga. Londen werd eerst genoemd, maar die stad zal het EK zwemmen alvast niét overnemen.

"Gisterenavond heeft de Europese zwembond (LEN) ons op de hoogte gebracht van hun beslissing", legt Straetemans uit. "We kregen het budget niet op tijd rond en de LEN wilde niet meer wachten."

Lees ook: Geen EK zwemmen in Antwerpen

Financiële problemen

Twee weken geleden haakte een belangrijke sponsor af waardoor de organisatie in de financiële problemen raakte. "Op 3 februari verloren we een belangrijke sponsor. De financiële inbreng van die partner, waarvan ik de naam liever niet geef, was zo groot dat we de problemen niet meer opgelost kregen."

Het financiële tekort zou volgens bepaalde media 400.000 euro bedragen. "Een precies bedrag kan ik niet kwijt, ik kan enkel zeggen dat het nog meer was", zegt Straetemans.

Hoe dan ook betekent het verlies van het EK voor het Belgische zwemmen een serieuze domper. "Noem het maar een zware klap", gaat Straetemans verder. "We hebben met heel de ploeg tien maanden hard gewerkt om een evenement van niveau te organiseren. Jammer genoeg hebben we geen glazen bol en valt zoiets niet te voorspelen. Maar ook voor ons imago is dit geen goede zaak."

Foto Belga

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio