Celebs

Zocht koning Boudewijn fiscale achterpoortjes voor erfenis?

Print

Zocht koning Boudewijn fiscale achterpoortjes voor erfenis?

Velen zoeken fiscale achterpoortjes om hun nabestaanden minder successierechten te laten betalen. En ook koning Boudewijn was daar niet anders in, zo blijkt uit cijfers die een krant van De Persgroep kon inkijken.

Koning Boudewijn liet net voor hij aan zijn hart geopereerd werd zo'n 250.000 euro en het koninklijk domein van Opgrimbie aan de Stichting van openbaar nut Astrida na. Daardoor bedroegen de successierechten na de vorst zijn overleden maar 6.6% in plaats van de gebruikelijke 35 tot zelfs 70%. Ruikt het hier naar belastingsontduiking? "Alles is correct verlopen, de vorst wilde enkel dat ook latere generaties van zijn nalatenschap zouden genieten", laat het paleis weten aan de bewuste krant.

"De nalatenschap van koning Boudewijn is helemaal volgens de wet geregeld. De successierechten zin betaald. De stichting is volledig conform de wet opgericht en goedgekeurd door de minister van Justitie. Waarom Opgrimbie erin zit? Geen idee. Het gaat hier om het privévermogen van de koning. Ik kan alleen zeggen dat de wet op alle vlakken gerespecteerd werd", besluit het paleis. Volgens sommigen zou Boudewijn met de stichting proberen vermijden hebben dat het domein van Opgrimbie na Fabiola's dood verdeeld zou moeten worden.

Beeld: Photo News

NIET TE MISSEN