Londen neemt EK zwemmen niet over van Antwerpen

Het EK zwemmen (groot bad) vindt dit jaar niet plaats in Antwerpen. Het EK zou van 16 tot 27 mei plaatsvinden in het Sportpaleis, maar door budgettaire problemen gaat het niet door. Eerder werd gemeld dat Londen de organisatie zou overnemen, maar dat wordt ontkend door de internationale zwembond LEN .

De mededeling van maandagavond van Georges Straetemans, van de organiserende vzw Swimevent, dat hij het financieel niet rond kreeg, zette nochtans wat in beweging. In een mededeling van de stad luidde het woensdag: "Na die melding van de organisator verwacht de stad nu duidelijkheid van de LEN, maar blijft zelf bereid haar engagementen na te komen. Voor een uitgebreide logistieke en financiële ondersteuning van 500.000 euro. Het is aan de LEN om in samenspraak met de organisator te beslissen of het EK gezien de omstandigheden al dan niet kwaliteitsvol en financieel gezond in Antwerpen kan plaatsvinden."

De LEN hield echter een slag om de arm. De directeur van de LEN, Laszlo Szkadati zei woensdagnamiddag: "We beraden ons over de situatie en binnenkort, wellicht binnen de 24 uur, komen we met een officiële mededeling." Op de vraag of de LEN financieel zou bijspringen en al naar andere oplossingen in andere steden zocht, was hij duidelijk: "Financiële steun is geen optie. Natuurlijk zoeken we een wisseloplossing, al is dat in deze fase niet gemakkelijk te vinden. Het is in elk geval ondenkbaar dat er géén EK zou zijn dit jaar."

Niet naar Londen

De LEN heeft nu dus beslist dat het EK niet zal doorgaan in het Antwerps Sportpaleis. Het gerucht dat Londen het EK in mei zou ontvangen wordt ontkend door de LEN. Later op de dag maakt zij bekend welk land de organisatie op zich mag nemen.

Meer sportnieuws