Alcoholcontroles onbetrouwbaar als het vriest

Alcoholcontroles onbetrouwbaar als het vriest

Alcoholcontroles onbetrouwbaar als het vriest

Print
De blaastoestellen die de politie gebruikt om alcoholcontroles uit te voeren, zijn niet betrouwbaar wanneer het vriest. Agenten zouden de controles eigenlijk moeten anfnemen in een verwarmde ruimte, maar dat maakt grootschalige controles in de winter dan weer moeilijk. Tot nu toe zou niemand onterecht beschuldigd zijn geweest van dronken rijden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De problemen kwamen onlangs aan het licht toen de draagbare blaastoestellen van de Antwerpse politie het tijdens een vriesnacht lieten afweten. Toen waren het de batterijen die niet goed werkten maar volgens minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) is er bij temperaturen onder het vriespunt zelfs "geen enkele garantie voor de juistheid van de metingen".

De minister stelt voor om de controles in de winter in een verwarmde ruimte te laten plaatsvinden, desnoods een politievoertuig. "Maar als we bij vrieskou alle chauffeurs moeten doen uitstappen en naar een combi begeleiden, heeft dat gevolgen voor het aantal ademtesten dat we kunnen afnemen, waarschuwt Fons Bastiaenssens van de Antwerpse politie.

Archieffoto PhotoNews

.

Nu in het nieuws