1/2

Walter Van Beirendonck zo goed als failliet

De Antwerpse topmodeontwerper Walter Van Beirendonck is zo goed als failliet. Dat blijkt uit cijfers van de handelsdatabank Graydon. Van Beirendonck zou ondertussen ook al het faillissement hebben aangevraagd voor 1 van zijn 3 bvba's.

De bvba W, verantwoordelijk voor de uitbating van de Walter Store, leed in 2011 een verlies van 43.360 euro. In 2010 was er al een verlies van 15.046 euro. Ook zijn bvba Big zit in zware financiële problemen. In 2010 maakte die bvba een verlies van 96.093 euro. Over zijn derde, kleinste, bvba zijn geen cijfers bekend.

Opmerkelijk is dat net Walter Van Beirendonck zo hard getroffen wordt door de economische crisis en de terugval van de verkoop in de haute couture. Het MoMu in Antwerpen wijdde in 2011 nog een uiterst succesvolle tentoonstelling aan de man zijn gehele oeuvre. Van Beirendonck staat bekend als een van de Antwerpse 6, de 6 bekendste modeontwerpers die aan de Antwerpse Academie afstudeerden tussen 1980 en 1981. Ook Ann Demeulemeester, Dries van Noten, Dirk van Saene, Dirk Bikkembergs en Marina Yee behoren tot de top 6.

Lees ook: Walter Van Beirendonck moet conceptstore noodgedwongen sluiten.

Lees ook: Walter Van Beirendonck doet het opnieuw met ontzettend veel lust.

Lees ook: Walter Van Beirendonck nu ook in boekvorm.

Lees ook: Walter Van Beirendonck: "Een vrouw met een haviksneus, dat vind ik prachtig"

Lees ook: Walter Van Beirendonck krijgt overzichtstentoonstelling.

Beeld: Photo News

NIET TE MISSEN