Celebs

"Ben Crabbé verziekte de boel"

Print

Ben Crabbé verziekte de boel

"De Kreuners hadden al veel vroeger moeten stoppen. Altijd weer diezelfde liedjes, nooit iets nieuws. Zelfs de fouten van weleer, spelen ze nog. En gitarist Jan Van Eyken barst zowat uit zijn kostuum", zegt ex-bassist Berre Bergen.

"Voor mij is het hoofdstuk definitief afgesloten. Walter is nog steeds een goede maat, die regelmatig binnenwipt. Maar hij moet me niet vragen voor het allerlaatste optreden. De komst van drummer Ben Crabbé betekende voor mij het einde. Naar mijn gevoel verziekte hij de groep. Crabbé en Van Eyken zijn via het televisiewereldje dikke vrienden, maar een van die twee moet opstappen eer ik nog een keer wil meespelen", aldus Berre Bergen in Gazet van Antwerpen.

Sex, drugs & rock 'n roll

De muzikant gebruikt nu een draagbare zuurstoftank. Slangetjes pompen frisse zuurstof naar zijn neus. "Mijn ziekte staat het een en ander in de weg. Ik lijd aan een levensbedreigend longemfyseem. Allicht de prijs die ik betaal voor een leven vol sex, drugs and rock 'n roll."

"Er spijt me maar één ding. Dat ik zo stom was om de andere groepsleden in de royalty's te laten delen. Walter was de dichter, ik de componist. Op een drietal nummers na, zijn alle hits van mijn hand. 'Ik wil je' is één van de meest verkochte Belgische nummers. Reken maar uit", knipoogt Berre Bergen. In een reactie laat manager Rick Tubbax weten dat 'Ik wil je' níet van Berre Bergen is. "Jan Van Eyken heeft het nummer aangebracht, Walter schreef de tekst en de bandleden hebben het samen afgewerkt", luidt het.

Lees ook:
Ben Crabbé: "Ik moet kunnen optreden"
Walter Grootaers: "Voelde me alsof ik aan de drugs zat"
Ben Crabbé: "Je kop gaat eraf"

NIET TE MISSEN