Urbanus trekt met tournee naar Antwerpen

In de aanloop naar ‘Urbanus Zelf!’, de comebackshow met vooral oude sketches en liedjes waarmee hij in december vier keer het Sportpaleis vulde, voelde de zanger-komiek het al kriebelen om weer een tournee langs theaters en cultuurcentra te ondernemen. Die kriebels krijgen nu concreet vorm: Urbanus trekt dit voorjaar door Vlaanderen.

Jan Smeets, de boekingsagent van Urbanus, wil al kwijt dat die handvol voorstellingen een opstapje vormen naar een veel uitgebreidere tournee. “Die volgt in het najaar, van september tot mei 2013.".

‘Urbanus Zelf!’ lokte eind 2011 ruim 35.000 fans uit Vlaanderen en Nederland naar het Sportpaleis. De theatershow gaat grotendeels dezelfde zijn.

De vorige theatertournee van de inmiddels 62-jarige oerkomiek dateert van rond de eeuwwisseling.

“Stress heb ik daar niet voor, integendeel. Vergeleken met het Sportpaleis is elke andere zaal als optreden in een telefooncel", lacht Urbanus zelf.

"Wel wil ik nog hooguit acht voorstellingen per maand doen, geen zestien meer zoals vroeger. Twee uur en een half op een podium gas staan geven, kruipt in de kleren. Daar moet ik even van recupereren.”

Er zijn onder meer voorstellingen gepland in Hasselt (8 en 9 juni), het Kursaal van Oostende (22 juni), Gent, Antwerpen en Geel.

GJ/DJ Foto PhotoNews

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio