"Brand in zo'n hoog gebouw, kan vreselijk slecht aflopen"

Zo'n 60 bewoners van een appartementsgebouw op de Antwerpsestraat in Boom zijn in de nacht van woensdag op donderdag geëvacueerd voor een kelderbrand in het gebouw. Iedereen werd opgevangen in de sporthal, die aan het gebouw ligt.

ikerremans

De meeste bewoners zijn oudere mensen. Hendrik (85) en zijn vrouw Paula (83) Van Reets-Bosmans, die op de tweede verdieping wonen, probeerden er een beetje te bekomen van de evacuatie. "Ik heb twee knieprotheses", zegt Paula. "En dan moet je zo op de ladderlift kruipen. Dat is behoorlijk zwaar. Ik had ook echt schrik."

Het koppel was niet wakker geworden van een alarm. Het was pas toen de brandweer op hun slaapkamerraam klopte, dat ze doorhadden wat er aan de hand was. Elyas Hala (52), haar vriend en haar dochter Judy werden wél wakker van de rookmelder in de gang. "Die hangt er overigens nog niet zo lang", zegt ze. "Dus wat een geluk." Elyas woont op het zevende. "We hebben ons snel aangekleed en zijn op het balkon gaan wachten op de brandweer. Door de gang naar buiten gaan was toch niet te doen."

Dat had ook Hugo Van Akeleyen (74), die pas sinds half december op het achtste woont, snel door. "Heel even dacht ik dan de lift te nemen, maar gelukkig besefte ik meteen dat dat levensgevaarlijk zou kunnen zijn. In paniek was ik niet, maar ik moet toegeven dat ik toch wat schrik had. Brand in zo'n hoog gebouw, dat kan vreselijk slecht aflopen. Maar eind goed al goed, zou ik zeggen."

SyMa Foto BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio