60 mensen geëvacueerd bij zware brand in Boom

De brandweer heeft vannacht zowat 60 bewoners van een appartementsgebouw op de Antwerpsestraat in Boom geëvacueerd voor een kelderbrand in het gebouw. Die moet tegen 2.30 uur zijn ontstaan.

ikerremans

Alle bijna 50 appartementen boven taverne Obelisk werden ontruimd. Op de meeste verdiepingen hing de rook al te dik zodat de bewoners niet meer langs de traphal naar buiten konden. Ze zijn dan op de balkons gaan wachten tot ze met de ladderlift naar beneden werden gehaald.

Paniek was er niet, het was vrij snel duidelijk dat het om een kelderbrand ging die door de brandweer goed in bedwang kon worden gehouden. Negen mensen die bevangen waren door de rook werden preventief afgevoerd naar het ziekenhuis, plus een brandweerman die na het blussen, rond half 5, onwel werd.

De hulpverlening verliep perfect op elkaar afgestemd, omdat het gemeentelijk rampenplan was afgekondigd. Verschillende korpsen bestreden de brand, ziekenwagens waren talrijk aanwezig, en ook burgemeester Marneffe was ter plaatse. Iedereen werd opgevangen in de sporthal, die aan het gebouw ligt. De meeste bewoners zijn oudere mensen.

De oorzaak van de brand was vanochtend nog onbekend. De brandweer kon na de bluswerken op zoek gaan naar sporen.

SyMa

Foto BFM

Nu in het nieuws