Mogelijk kwaad opzet bij zware brand in appartement in Boom

De brandweer heeft vannacht zowat 60 bewoners van een appartementsgebouw op de Antwerpsestraat in Boom geëvacueerd voor een kelderbrand in het gebouw. Die moet tegen 2.30 uur zijn ontstaan. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten.

ikerremans

Omdat er twee brandhaarden zijn aangetroffen die los staan van elkaar, wordt kwaad in acht genomen. Omwille van die reden is het parket een onderzoek gestart.

De bergplaats in de kelder waar het vuur ontstond, bevatte een aantal erg brandbare voorwerpen en stoffen zoals karton, meubels en verfproducten. Het vuur greep snel om zich heen en zowel de hele kelderverdieping als de trappenhal van het elf verdiepingen hoge appartementsgebouw kwam vol rook te staan.

Ladderlift

Alle bijna 50 appartementen boven taverne Obelisk werden ontruimd. Op de meeste verdiepingen hing de rook al te dik zodat de bewoners niet meer langs de traphal naar buiten konden. Ze zijn dan op de balkons gaan wachten tot ze met de ladderlift naar beneden werden gehaald.

Paniek was er niet, het was vrij snel duidelijk dat het om een kelderbrand ging die door de brandweer goed in bedwang kon worden gehouden. Negen mensen die bevangen waren door de rook werden preventief afgevoerd naar het ziekenhuis, plus een brandweerman die na het blussen, rond half 5, onwel werd.

Gemeentelijk rampenplan

De hulpverlening verliep perfect op elkaar afgestemd, omdat het gemeentelijk rampenplan was afgekondigd. Verschillende korpsen bestreden de brand, ziekenwagens waren talrijk aanwezig, en ook burgemeester Marneffe was ter plaatse. Iedereen werd opgevangen in de sporthal, die aan het gebouw ligt. De meeste bewoners zijn oudere mensen.

De oorzaak van de brand was vanochtend nog onbekend. De brandweer kon na de bluswerken op zoek gaan naar sporen.

Lees ook de reacties van de bewoners: "Brand in zo'n hoog gebouw, kan vreselijk slecht aflopen"

SyMa Foto BFM

MEER OVER Boom

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio