België is 39ste op FIFA-ranking, Zambia stijgt 28 plaatsen

De Rode Duivels winnen op de maandelijkse ranglijst van de Wereldvoetbalbond FIFA een plaats. Het team van coach Georges Leekens staat 39ste.

drombouts

Wereld- en Europees kampioen Spanje blijft het klassement aanvoeren, voor Duitsland. De Mannschaft wipt over Nederland naar de tweede plaats. Uruguay en Engeland vervolledigen de top vijf.

Van de Belgische tegenstanders in de voorronde van het WK 2014 blijft Kroatië het best gerangschikt met een negende plaats (-1). Dan volgen Servië (25e, +2), Wales (42e, +7), Schotland (48e, status-quo) en Macedonië (101e, +2).

Zambia, winnaar van de voorbije Afrika Cup, maakt een mooie sprong. Het wint 28 plaatsen en staat 43e. Verliezend finalist Ivoorkust klimt drie posities naar nummer 15. Ook andere Afrikaanse landen als Mali (44e, +25) en Gabon (45, +46) doen uitstekende zaken.

De volgende FIFA-ranking wordt bekendgemaakt op woensdag 7 maart. Een week eerder, op 29 februari, komen de Rode Duivels opnieuw in actie. Dan wordt in Heraklion vriendschappelijk gevoetbald tegen Griekenland.

Belga

Foto Jeffrey Gaens

MEER OVER Fifa

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL