Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"dEUS maakte beste Belgische nummer ooit"

Suds & Soda van dEUS is het beste Belgische nummer aller tijden. Dat vinden althans de luisteraars van Studio Brussel, die voor de eerste keer mochten stemmen voor 'De 100 van eigen kweek'.

jatimmermans

Op twee en drie volgen 'Housewife' van Daan en 'My Heroics, Part One', van Absynthe Minded. De rest van de toptien wordt volgemaakt door Studio Brussel-favorieten als 'Mia' (Gorky), 'Oh la la la' (TC Matic) en 'Instant Street' (dEUS).

dEUS is daarmee de enige groep die twee maal de hoogste tien van de lijst haalt. Met zeven noteringen in totaal zijn de Antwerpenaren overigens heer en meester over de hele rangschikking.

Selah Sue

Andere statistieken: 'De 100 van eigen kweek' telt tien Nederlandstalige nummers - elf als je het taalkundig allegaartje 'Putain Putain' meerekent - en zes Franstalige. Selah Sue en Netsky - beiden 23 - zijn de jongste artiesten in de lijst. 'Ne Me Quitte Pas' van Jacques Brel, uit 1959, is veruit het oudste nummer, op tien jaar gevolgd door 'Daydream' van The Wallace Collection.

dEUS speelde het nummer ook op het 0110-concert in Antwerpen in 2006. Bekijk hier de beelden:

Foto Raymond Lemmens

Vastgoed

Jobs in de regio