Een fabel over een schoenmaker op het podium

Slam poëet Max Greyson uit Borgerhout hoopt op een finaleplaats in de tekst-on-stagewedstrijd Frappant TXT. Slam poëzie is een combinatie van schrijfkunst en performance.

avanbaelen

"Mijn slam poetry begint te groeien. En zolang ik kan groeien, ga ik ermee door." Ondanks het feit dat er weinig platformen zijn voor slam poëzie in Vlaanderen, wil Max Greyson (23) uit Borgerhout verdergaan in het genre. Frappant TXT is zo'n platform. Dat de winnares van 2010, Maud Vanhauwaert, hem vertelde dat ze de wedstrijd heel aangenaam vond, was ook een reden om zich in te schrijven. Hij won in 2010 de Kif Kif Award, en wil nu met zijn fabel over een schoenmaker hetzelfde doen in Frappant TXT: het publiek inpakken met zijn woorden.

Frappant TXT

Uit de 122 inzendingen voor de wedstrijd werden vijftig teksten geselecteerd door een vakjury. Die jury bestaat uit acteur en regisseur Stefan Perceval, uitgever Rudy Vanschoonbeek, auteur Thomas Blondeau en dichteres Maud Vanhauwaert. Max Greyson stuurde een fabel in over een schoenmaker en werd daarmee uitgekozen.

In de loop van maart staat hij op het podium in de voorrondes van Frappant TXT. Eerst krijgen de kandidaten dit weekend workshops performance en tekstschrijven, de twee elementen van slam poëzie.

Waar Max vooral op hoopt, is een mooie plaats in de finale op 27 april 2012. Dat kan hem een deel van de 2.500 aan prijzengeld opleveren, maar ook de publicatie van zijn tekst in het literaire magazine Deus Ex Machina of een optreden op het Felix Poetry Festival.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de provincie Antwerpen in samenwerking met de vzw Creatief Schrijven. Het programma van de voorrondes vindt u op de site Frappanttxt.be

Foto: Max Greyson aan het werk

An Van Baelen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio