Schilderij Monet verkocht voor bijna tien miljoen euro

Een nooit publiekelijk vertoond winterlandschap van Claude Monet is woensdagavond op een veiling van Sotheby's in Londen voor 9,8 miljoen euro afgeklopt. Het in 1895 geschilderde "L'Entrée de Giverny en hiver" maakte sinds 1924 deel uit van de kunstcollectie van de Parijse industrieel Henri Canonne.

jatimmermans

De nieuwe eigenaar was in de zaal aanwezig, maar zijn identiteit is niet bekendgemaakt. Met 9,8 miljoen euro haalde het werk een bedrag dat twee miljoen hoger lag dan de maximale geschatte waarde.

In totaal bracht de veiling van Impressionistische en Moderne Kunst 94,4 miljoen euro op.

Miró

Behalve Monet ging ook werk van Joan Miró, Gustav Klimt, Edouard Vuillard, Fernand Léger, Georges Braque en Giorgio de Chirico vlot van de hand. Het pronkstuk van de veiling, het monumentale "Peinture" (1933) van Joan Miró, vond tijdens de veiling geen afnemer. Het had een geschatre waarde tussen 8,3 en 12 miljoen euro. Maar na de veiling heeft "iemand belangstelling getoond", meldde het venduhuis.

Dinsdag was een schilderij-gedicht van Miró, "Le Corps de ma brune", bij concurrent Christie's voor 20 miljoen euro onder de hamer gegaan - een wereldrecord voor de Catalaanse surrealist.

Foto AFP

MEER OVER Londen

Nu in het nieuws