"Binnenkort eenvoudiger geld afhalen in buitenland"

Binnenkort eenvoudiger geld afhalen in buitenland

"Binnenkort eenvoudiger geld afhalen in buitenland"

Print
Minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte heeft donderdag in de Senaat op een mondelinge vraag van Open Vld-fractieleider Bart Tommelein aangekondigd dat hij bij Febelfin, de federatie van de financiële sector, zal aandringen op een vereenvoudiging van het deblokkeren van de Maestro-kaart buiten Europa. "Men hoeft geen visakaart te hebben om geld af te halen in het buitenland", zei de minister tot tevredenheid van de senator.

Momenteel moet de consument, die de Maestrokaart buiten de EU wil gebruiken, een waar hindernissenparcours doorlopen om dit te bekomen van de banken. De debetkaarten genre Maestro worden immers sinds 17 januari 2011 bij de meeste banken automatisch geblokkeerd voor gebruik buiten Europa, om fraude tegen te gaan. "Na druk vanuit politieke hoek gingen de desbetreffende banken akkoord om de mogelijkheid te voorzien om deze blokkering tijdelijk op te heffen op vraag van de consument. Jammer genoeg bepaalt elke bank voor zich op welke wijze dit verloopt en daar knelt het schoentje", aldus Tommelein.

Minister Vande Lanotte antwoordde dat hij eens was met zijn standpunt en dat hij zijn voorstel steunde om de procedures te vereenvoudigen en eenduidig te maken. Tommelein is tevreden dat de minister mee aan de kar gaat trekken. Hij vraagt zich af waarom de banken bijvoorbeeld niet de mogelijkheid zouden voorzien om manueel via online banking de debetkaart te deblokkeren.

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws