Adarrab schuldig aan moord op echtgenote

Adarrab schuldig aan moord op echtgenote

Adarrab schuldig aan moord op echtgenote

Print
Antwerpen - De Antwerpse assisenjury heeft El Hadi Adarrab (70) na ruim drie uur beraadslaging schuldig bevonden aan de moord op zijn echtgenote Farida Lamkaddam (49). Hij had haar op 7 januari 2010 twee kogels door het hoofd gejaagd in hun woning aan de Sint-Amandusstraat in Antwerpen.

De verdediging betwistte niet dat de man zijn echtgenote wilde doden, maar wel dat hij dat met voorbedachten rade gedaan had. De jury vond dat echter afdoende aangetoond en verwees in zijn motivering vooral naar zijn eigen verklaringen over wat er zich die fatale ochtend in de badkamer had afgespeeld.

El Hadi Adarrab had tijdens de opeenvolgende handelingen die hij toen had uitgevoerd meerdere momenten van reflectie gehad, waarop hij zijn voornemen om haar te doden had kunnen stoppen. Zo had hij eerst de plastic zak uit de holte onder de badkuip genomen, dan had hij het pistool en de lader, die elk in nog een aparte zak staken, te voorschijn gehaald en vervolgens had hij de lader in het pistool gestoken. El Hadi verklaarde dat hij voor zichzelf de rekening van al zijn ellende had gemaakt en dat hij toen zijn echtgenote bij de haren greep en geschoten had.

Vrijdag volgt het luik over de strafmaat. Op moord staat levenslange opsluiting.

Lees ook: Assisen Antwerpen: "Ik heb twee keer door haar hoofd geschoten"

Foto Bert Hulselmans

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio