Buit van 14.000 euro bij bankoverval Leuven

Buit van 14.000 euro bij bankoverval Leuven

Buit van 14.000 euro bij bankoverval Leuven

Print
Een overvaller heeft woensdagavond in Leuven maar liefst 14.000 euro buitgemaakt bij een overval op het Axa-bankkantoor aan de Aarschotsesteenweg. De buurt van het bankkantoor werd nog doorzocht maar de politie kon de dader niet meer vatten. Dat meldt het Leuvense parket.

De man, wiens hoofd en gezicht bedekt waren met een muts en sjaal, klopte woensdagavond rond 19.30 uur aan bij het bankkantoor. Wegens het koude weer wekte de kledij bij de vrouwelijke bankbediende geen argwaan en deed die de deur van het bankkantoor open. Eenmaal binnen haalde de overvaller echter een vuurwapen boven en eiste geld. Hij zette daarbij de loop van het wapen tegen het voorhoofd van de bediende.

De kluis kon de bediende niet openen, omdat die met een veiligheidsslot beveiligd was, maar toch maakte de overvaller zo'n 14.000 euro en enkele dollarbiljetten buit. Die stopte hij in een tas, waarna hij de bediende verplichtte op de grond te gaan liggen en tot 100 te tellen zodat hij kon wegvluchten. De man liep te voet weg in de richting van Rotselaar.

Echtgenoot

Toen de overvaller al uit het zicht was, kwam de door het gestommel gealarmeerde echtgenoot van de bankbediende naar beneden. Hij verwittigde de politie. Verschillende politiediensten voerden een grondig buurtonderzoek uit maar de dader was onvindbaar.

Het lab kwam ter plaatse om sporenonderzoek te verrichten. De recherchedienst van de Leuvense politie voert het verdere onderzoek.

Belga

.

Nu in het nieuws