Minister Bourgeois wijst voorzitter gemeenteraad Lier terecht

Minister Bourgeois wijst voorzitter gemeenteraad Lier terecht

Minister Bourgeois wijst voorzitter gemeenteraad Lier terecht

Print
Lier - Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) tikt de Lierse gemeenteraadsvoorzitter Chris Van den Plas (Open Vld) op de vingers.
Tijdens de gemeenteraadszitting van 17 oktober stelde Vlaams Belang twee tijdelijke maatregelen voor om het verkeer in de binnenstad vlotter te laten verlopen. Het bijkomende agendapunt werd behandeld, maar er werd niet over gestemd. Gemeenteraadsvoorzitter Chris Van den Plas stelde namelijk voor om eerst te stemmen of er daarna over het voorstel van het Vlaams Belang gestemd zou worden. Uiteraard verkoos de meerderheid ervoor om niet over de voorstellen van het Vlaams Belang te moeten stemmen. Iets gelijkaardigs gebeurde tijdens de raadszitting van 17 februari 2011.

Vlaams Belang diende hierover een klacht in bij minister Bourgeois. "Het kan niet dat de voorzitter van de gemeenteraad over een punt op de agenda eerst het debat laat voeren en dan op het einde laat stemmen over de opportuniteit van de stemming. Ik heb de gemeente verzocht de desbetreffende bepaling voortaan op een correcte wijze te willen interpreteren en toepassen", laat minister Bourgeois per brief weten.

Het Vlaams Belang is verheugd met de uitspraak en hoopt dat de meerderheid voortaan de democratische werking van de gemeenteraad respecteert. "De voorzitter van de gemeenteraad moet zich bovendien - zoals het hoort - neutraal opstellen en dus voorzitter zijn van zowel meerderheid als oppositie", stelt VB-voorzitter Olivier Peeters.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio