Koen Helsen lijsttrekker Open Vld bij provincieraadsverkiezingen

Gedeputeerde Koen Helsen is woensdagavond door de Open Vld-leden van Antwerpen-Noord unaniem aangeduid als lijsttrekker voor de provincieraadsverkiezingen. Op 14 oktober 2012 zal hij de sterke man zijn voor de gemeenten Kapellen, Schoten, Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Stabroek, Kalmthout, Malle, Essen en Schilde.

Helsen werd gekozen omwille van zijn verwezenlijkingen in Ruimtelijke Ordening, Economie en Sport. Zo zorgde hij voor ondersteuning van startende ondernemers, startte hij allerlei belangrijke projecten en vond hij een oplossing voor mensen die permanent in een weekendverblijf wonen.

Op het vlak van sport had hij grote aandacht voor gehandicapten en de sportinfrastructuur in het district. Zo kwamen er mountainbikeroutes, een wielerpiste in Wilrijk en een wielerschool in Herentals.

Volgens de nieuwe lijsttrekker is er nog heel wat werk voor de boeg. "We gaan nu in werkgroepen brainstormen over de taakstellingen die ons als provincie toegewezen worden door de Vlaamse regering en we willen die optimaal uitwerken. Onze provincie biedt heel wat opportuniteiten en uitdagingen op vele vlakken. We moeten die aangrijpen en ten volle benutten om 'onze provincie' op de kaart te zetten", aldus Helsen.

Foto Raymond van Beygaerden

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio