Koen Helsen lijsttrekker bij Open Vld voor de provincieraadsverkiezingen

Koen Helsen lijsttrekker bij Open Vld voor de provincieraadsverkiezingen

Koen Helsen lijsttrekker bij Open Vld voor de provincieraadsverkiezingen

Print
Kapellen - Gedeputeerde Koen Helsen is door de Open Vld-leden van het district Antwerpen-Noord, unaniem aangeduid als lijsttrekker voor de provincieraadsverkiezingen. Hij wordt naar voor geschoven voor het kiesdistrict bestaande uit de gemeenten Kapellen, Schoten, Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Stabroek, Kalmthout, Malle, Essen en Schilde.
Koen Helsen ziet zijn aanduiding als lijsttrekker als een vorm van appreciatie voor het werk van de laatste 5 jaar en is zeker bereid om op de ingeslagen weg verder te gaan. Met ondermeer zijn bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Economie en Sport heeft Helsen de voorbije jaren goed werk geleverd. De humane oplossing voor de mensen die permanent een weekendverblijf bewonen, een duidelijke toekomst voor de forten rond Antwerpen, gebiedsgerichte projecten zoals de plannen voor de omgeving van het Albertkanaal zin enkele van zijn verwezenlijkingen.

De verschillende projecten voor het creëren van ‘ruimte voor ondernemen’ met de ontwikkeling van bedrijventerreinen met een verhoging van de tewerkstelling in onze provincie tot gevolg. Ondersteuning van startende ondernemers en het stimuleren van ondernemerschap bij jongeren.

De gehandicaptensport kreeg extra aandacht. Sinds 2010 kwamen er maar liefst 50 G-sportclubs bij (van 129 naar 178).

“Al heel wat gerealiseerd, maar nog heel veel te doen”, zegt Koen Helsen. “We gaan nu in werkgroepen brainstormen over de taakstellingen die ons als provincie toegewezen worden door de Vlaamse regering en we willen die optimaal uitwerken. Onze provincie biedt heel wat opportuniteiten en uitdagingen op vele vlakken. We moeten die aangrijpen en ten volle benutten om ‘onze provincie’ op de kaart te zetten.” aldus nog de gedeputeerde .

Roland Haentjens

Archieffoto

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio