Technopolis viert 3.333.333 bezoekers met Molse school

De 3.333.333ste bezoeker aan Technopolis in Mechelen bevond zich donderdagmorgen onder de leerlingen van Rozenberg uit Mol. De school bezoekt het wetenschapspark elk jaar.

Sven Van Haezendonck

Meer dan 3 miljoen bezoekers heeft het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie weten te bekoren. Op 25 februari viert het zijn twaalfde verjaardag. "Wij willen wetenschap en technologie op een leuke manier dichter bij de mensen en vooral bij de jeugd brengen", zegt Patricia Verheyden, experience director bij Technopolis.

Meer dan 280 opstellingen zijn er vandaag in het wetenschapspark. "En wij die worden geregeld ook aangepast, zodat experimenteren plezier blijft", geeft Verheyden aan. Zo'n 60 medewerkers zijn daar dag in dag uit mee bezig. "Zo toeren wij in Vlaanderen ook rond met een wetenschapstruck, en onze 'edutainers' gaan langs in scholen."

Zowat een derde van de bezoekers in het centrum bestaat uit schoolgaande jeugd, en daar wil Technopolis ook blijven op inzetten. In het voorjaar van 2013 moet een nieuwbouw openen van bijna 7 miljoen euro. Patricia Verheyden: "Daarin willen wij jongeren laten kennismaken met beroepen die tot de verbeeldingen spreken. Er komt ook een laboratorium."

SVH

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio