Rioleringswerken Kunstlaan liggen stil

Rioleringswerken in de Kunstlaan zorgde afgelopen weken voor veel ongenoegen en ellende. De aannemer gaf uitleg op de wijkvergadering .

boey jan

"Door de vrieskou liggen deze werken volledig stil. Het siert de aannemer en vooral zijn personeel dat die jongens bij vijf graden onder nul vorige week zijn blijven doorwerken om de rioleringen klaar te krijgen. De straat is lang niet klaar maar het wegdek ligt volledig dicht, wat het gebruikscomfort voor de bewoners heeft verhoogd", legt Frank Maeremans, directeur Goed wonen.Rupelstreek uit.

Aannemer Urbain Verbruggen uit Mol zegt dat de kelders die eerder onder water liepen niet waterdicht zijn. De door de graafwerken verstoorde ondergrondse watermassa heeft haar weg gezocht en gevonden. "De raad van bestuur heeft deze week al beslist om voor 70.000 euro extra werken uit te voeren om de kelders waterdicht te maken", antwoordt Maeremans. De bewoners kwamen ook te weten dat de volgende maanden wel gefaseerd wordt gewerkt om de afwerking te regelen. Afhankelijk van de weersomstandigheden duren de werken nog tot mei dit jaar.

Jan BOEY

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio