Leiding geven is als golven

Met zijn boek Birdie Leadership wil, de uit Essen afkomstige, Rudi Francken (49) leidinggevende personen ‘upgraden’.

Rudi Francken is al tien jaar professionele coach van leidinggevende personen. Van CEO’s van grote bedrijven tot schooldirecteurs hebben baat bij de kennis.

redactie

”Het is heel belangrijk dat we helderder naar het bedrijfsleven kijken,” vertelt hij gedreven. “Ik ben zelf een gepassioneerd golfer en heb deze sport als metafoor gebruikt om de nieuwe leiderschapsstijl aan te kaarten. In mijn boek speel ik een spelletje golf en leg in negen holes uit hoe je de stappen op het bedrijfsleven kunt transfereren.

Het is vooral belangrijk te beseffen dat onze maatschappij veranderd is van industriële werkers naar kenniswerkers. Deze zijn dus ook anders te motiveren. Uit onderzoekt blijkt trouwens dat zingeving, groeien en ontwikkelen en autonomie op kop staan als motivatie van de huidige werknemers. Dus boven het salaris. Als je dit weet moet je uw mensen ook anders sturen. Vooral de intrinsieke motivatie van de werknemers creëren is belangrijk. Hiermee bedoel ik dat je werknemers uit overtuiging voor het bedrijf willen werken. Daarnaast worden er nog andere noodzakelijk aspecten belicht. Als je deze onder de knie hebt kom je tot authentiek leiderschap. Bij elke stap laat ik ook een ‘pro’ aan het woord. Dit zijn dikwijls managers van grote bedrijven die in begrijpbare taal hun visie over het item belichten.

foto Raymond van Beygaerden

Kris Peeter


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio