Twee jaar cel voor man die op café 'Zaki' schoot

Twee jaar cel voor man die op café 'Zaki' schoot

Twee jaar cel voor man die op café 'Zaki' schoot

Print
Merksem - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 31-jarige man uit Borgerhout donderdag bij verstek veroordeeld tot twee jaar cel en 1.100 euro boete. Hij had op 1 januari 2010 meerdere schoten afgevuurd op danscafé Zaki in Merksem.

De beklaagde kampte met psychologische problemen en verbleef in de psychiatrische afdeling van het Stuivenbergziekenhuis. Met oudejaar mocht hij even naar huis en hij ging naar het danscafé aan de Sint-Bartholomeusstraat. Volgens de uitbater begon hij lastig te doen en dreigde hij ermee de boel af te breken.

Pistool

De beklaagde werd aan de deur gezet, maar kwam even later terug met een pistool. Hij vuurde vanop straat zeven kogels af op het café. Als bij wonder werd er niemand geraakt. Volgens de uitbater schoot hij ook binnen in het café, maar daar werden geen kogelhulzen gevonden.

De beklaagde werd opgepakt. Hij gaf toe dat hij in het café was geweest, maar ontkende dat hij geschoten had. De uitbater en de andere aanwezigen logen volgens hem. Op zijn hemd en huid werden wel kruitsporen aangetroffen en de rechtbank vond de feiten dan ook bewezen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio