Bordeel in Wenen biedt daklozen onderdak

Bordeel in Wenen biedt daklozen onderdak

Bordeel in Wenen biedt daklozen onderdak

Print
Door de koude kunnen daklozen in Wenen zich begeven naar een wel heel bijzondere noodopvang. Een bordeeluitbater stelt verkleumde mensen zonder woning tien kamers ter beschikking. Tijdens de wintervakantie is het bij hem momenteel toch eerder een "lege broek", zei uitbater Peter Laskaris (42) donderdag aan het persagentschap dpa. Vele gezinshoofden zijn met skivakantie in Oostenrijk.

Er moet toch verwarmd worden, zodat hij de kamers ook wel eens kosteloos kan wegschenken. Tot zondag wil de bordeelhouder de ruimtes ter beschikking stellen. De eerste nacht kwamen vijf daklozen afgezakt, in de tweede zes en voor de derde nacht verwacht Laskaris tien daklozen in het Weense "Red Rooms Laufhaus".

Aanleiding voor het goedhartige aanbod kan een geschil zijn om de opening van het bordeel uitgerekend aan een grote winkelstraat. Vele buren hebben al fel protest laten horen. Mannen kunnen in het Red Rooms Laufhaus vrij langs meer dan honderd vitrines wandelen en zich eventueel door een van de meisjes laten verleiden tegen betaling.

Belga

Foto AFP

.

Nu in het nieuws