"Geen extra uitzonderingen aan geplande pensioenhervorming"

Geen extra uitzonderingen aan geplande pensioenhervorming

"Geen extra uitzonderingen aan geplande pensioenhervorming"

Print
Degenen die denken dat ze nog uitzonderingen kunnen toevoegen aan de geplande pensioenhervorming vergissen zich. Dat heeft minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer gezegd.

Het Open Vld-regeringslid hekelde de houding van de Vlaamse regering in het dossier. De Vlaamse bewindsploeg maakte naar verluidt een lange lijst met uitzonderingen over, onder meer ook voor rattenvangers.

Scherpe kantjes afronden

Het kernkabinet buigt zich donderdag opnieuw over de hervorming van de pensioenen en het arbeidsmarktbeleid. Bedoeling is de scherpe kanten van die hervorming af te ronden. Een aantal bijkomende uitzonderingen toestaan, zorgt er echter ook voor dat er minder bespaard wordt. CdH-vicepremier Joëlle Milquet pleitte er donderdag nog voor om de pensioenleeftijd voor brandweerlui met twee jaar te verlagen tot 58.

Nog meer uitzonderingen toestaan, kan voor Van Quickenborne echter niet. "De laatste uren en dagen heb ik een hele reeks vragen gekregen, zelfs een lange lijst van de Vlaamse regering waar ook de rattenvangers opstaan. Hoeveel begrip ik ook heb voor de rattenvangers, ik ga dat niet doen", verklaarde de Vlaamse liberaal, die benadrukte dat er in de geplande hervorming al uitzonderingen voorzien zijn en dat iedereen langer zal moeten werken.

Foto: belga

  • Lees ook: Cipiers willen staken vanaf 17 februari

  • .

    Nu in het nieuws