Man die nieuwe vriend ex aanreed krijgt straf met uitstel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ronny C. (47) donderdag veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel omdat hij de nieuwe vriend van zijn ex opzettelijk had aangereden. Hij moet het slachtoffer nu al 1.500 euro schadevergoeding betalen, maar dat bedrag kan nog oplopen.

jatimmermans

Het huwelijk van Ronny C. was begin 2011 op de klippen gelopen. Zijn vrouw en hij waren vijf jaar samen geweest en hebben een zoontje van 4. Zijn ex-vrouw begon al snel een nieuwe relatie en de beklaagde had het daar erg moeilijk mee, te meer omdat hij de man ook kende.

Extra gas

Op 15 mei 2011 zag hij de nieuwe vriend op straat lopen in Ekeren. Ze maakten ruzie, waarna Ronny C. voortreed. Hij bedacht zich, maakte rechtsomkeer en reed frontaal op het slachtoffer in. De man werd in de lucht geslingerd en raakte gewond. De beklaagde ontkende dat hij extra gas gaf en zei dat het slachtoffer op zijn wagen was gesprongen.

Het slachtoffer ondervindt nog altijd de lichamelijke gevolgen van de aanrijding. De rechtbank stelde een deskundige aan om zijn definitieve schade te kunnen begroten.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio