Bewoners Moorkensplein eisen knip in autobustraject

Print
Borgerhout - De bewoners van het Moorkensplein eisen van de politiek dat wanneer het plein autovrij wordt gemaakt, het ook autobusvrij wordt. Ze zetten hun eis kracht bij met een pamflet en een petitie.
Zoals bekend, zijn de plannen rond de totale heraanleg van het Moorkensplein goedgekeurd. Het Nederlandse architectenbureau Lubbers zal binnen enkele maanden zijn definitieve visie voorstellen aan de bewoners. Maar voorlopig ligt de vraag of de buslijnen 30 en 34 over het plein zullen blijven rijden, nog volledig open.

Eerder had de horeca van het plein al hetzelfde geëist vanuit de overweging dat de passerende bussen de horeca niet de kans zouden geven zich volop op het nieuwe plein te ontplooien.

"Ik heb van 99% van de bewoners een handtekening gekregen," aldus Bob Campenaerts, "en die willen allemaal een plein zonder bussen."

Het officiële standpunt van De Lijn luidt dat een omlegging van het parcours niet mogelijk is, omdat de omliggende straten te smal zijn. "Wij zijn de straten gaan opmeten," weerlegt Campenaerts, "en blijkt dat de straten die wij voorstellen, zoals de Bakkerstraat, Schoenstraat, Langstraat en Blijde Inkomststraat, zelfs breder zijn dan de straten waar de bussen nu doorrijden."

JONAS GOOSSENAERTS

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio