Celstraffen voor invoer 106 kg cocaïne via haven Antwerpen

Celstraffen voor invoer 106 kg cocaïne via haven Antwerpen

Celstraffen voor invoer 106 kg cocaïne via haven Antwerpen

Print
Antwerpen - Zes beklaagden hebben van de Antwerpse strafrechter donderdag celstraffen tot vijf jaar gekregen, waarvan al dan niet een deel met uitstel, voor de invoer van 106 kilogram cocaïne via de Antwerpse haven. Jermain H. (37), die bij één van de transporten een leidende rol had, hoorde 278.850 euro verbeurd verklaard worden.

De zaak vormt het Belgische luik van een Nederlands onderzoek. De spilfiguren, die daar vervolgd worden, regelden de aanvoer van de drugs uit Zuid-Amerika en stonden in contact met Jose R. (34) uit Antwerpen. Hij moest de drugs uit de schepen halen en schakelde daarvoor Edilberto C. (31) en Clark J. (40) in.

In de nacht van 6 op 7 april 2010 smokkelden ze met de hulp van zeelieden 15 kilo cocaïne verstopt in het vuilnis van boord. Het verliep echter niet altijd zo vlot. De invoer van nog eens vier ladingen van 10, 20, 56 en 5 kilo mislukte om allerlei redenen.

Huiszoeking

De rechtbank vond het niet bewezen dat Jose R. een leidende positie had, maar wel wat betreft Jermain H. Tijdens een huiszoeking werden bij hem planningsdocumenten van dokwerkers aangetroffen, allerlei scheepsinfo, alsook vervalste processen-verbaal. Hij kreeg en deed ook veel cashbetalingen, maar had geen zinnige uitleg over de herkomst van het geld.

Tijdens zijn arrestatie had hij zich ook weerspannig gedragen: de man moest vanonder zijn bed vandaan gesleurd worden en probeerde het wapen van een agent uit het holster te trekken.

Foto Belga

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio