Vanaf maandag herlaadbare betaalkaart van bpost

Vanaf maandag herlaadbare betaalkaart van bpost

Vanaf maandag herlaadbare betaalkaart van bpost

Print
Bpost lanceert maandag 13 februari bpaid. De universele prepaid betaalkaart kan gebruikt worden op het MasterCard-netwerk in België en het buitenland. Het postbedrijf kadert het opzet in de uitbreiding en de modernisering van het betaalproductengamma dat het in zijn 676 postkantoren aanbiedt. Dat maakte bpost donderdag bekend.

Het systeem is vergelijkbaar met de herlaadbare gsm-kaart. "De gebruiker bepaalt vooraf zelf zijn budget. Hij kan op elk moment zijn uitgaven en eventueel die van zijn kinderen beheren. Bpaid beschermt de gebruiker bij online betalingen want de kaart is niet gelinkt aan een bankrekening. Zij kan overal ter wereld gebruikt worden om er mee te betalen of geld af te halen dankzij het MasterCard-netwerk", voert bpost aan.

De kaart is gratis beschikbaar in de 676 postkantoren, en dit vanaf 18 jaar. Op het ogenblik van de verwerving, ontvangt de cliënt een login en een password waarmee hij online de staat van zijn uitgaven kan controleren.

Administratiekost

De gebruiker moet wel rekening houden met een jaarlijkse administratiekost van 12 euro. Het herladen van de kaart, met minimaal 10 euro, is gratis via overschrijving en kost 3 euro als dat cash gebeurt in postkantoren en 2 euro via kredietkaart of internet. Het maximumbedrag dat op de kaart kan gestort worden bedraagt 6.000 euro.

Foto Belga

.

Nu in het nieuws