Boonen: "Niet vallen was voornaamste"

Boonen: Niet vallen was voornaamste

Boonen: "Niet vallen was voornaamste"

Print
Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) kwam donderdag als dertiende over de streep in de vijfde etappe van de Ronde van Qatar (1.BC) en behoudt zijn leiderstrui in de stand.

"Niet vallen was vandaag het voornaamste en daar was ik toch bevreesd voor", wist Boonen meteen na de finish. "De leidersplaats veiligstellen was daarom belangrijker dan meespurten want de eindzege is het belangrijkste. Ik ken de finish van Al Khor als één van alles of niets. Ik had Gert Steegmans nog naast mij bij de slotkilometer en daarna trok ik mijn eigen plan. Toen ik aan de spurt had kunnen beginnen was het op driehonderd meter van de streep nog te ver. Daarna kwam het peloton naar links naar de binnenkant en toen kon ik niet meer beginnen. Veilig binnen rijden was toen het voornaamste".

"Er blijft nu nog één rit over vooraleer we kunnen vieren. Daarna begint dinsdag de Ronde van Oman zodat ik voor het Belgische openingsweekend negentien koersdagen in de benen zal hebben. Of ik ooit beter gereden heb? Ik denk het wel, want ik ben niet slecht maar het kan nog beter. Overigens is de Omloop Het Nieuwsblad op de openingsdag van het Belgische seizoen geen hoofddoel voor mij. Je moet het belang van de Omloop niet overschatten. De Omloop is een belangrijke koers als je een jonge neoprof bent maar daarna zwakt het belang wel af. Als het toch mocht kunnen, laten we een kans op winst uiteraard niet liggen."

Lees ook: Tweede spurtzege voor Cavendish, Boonen blijft leider

Belga

Foto Reuters

Meer sportnieuws