"Muur onmogelijk in deze Ronde Van Vlaanderen"

Muur onmogelijk in deze Ronde Van Vlaanderen

"Muur onmogelijk in deze Ronde Van Vlaanderen"

Print
"Ik sluit zeker niet uit dat we in de toekomst opnieuw de Muur aandoen. Maar als dat gebeurt, zullen we aan de formule van het nieuwe parcours moeten sleutelen." Dat vertelde Wouter Vandenhaute donderdag tijdens een persconferentie in Vilvoorde, waar hij voor het eerst zelf toelichting gaf bij de parcourswijziging van de Ronde Van Vlaanderen.

De Muur is volgens Vandenhaute niet combineerbaar met het nieuwe parcours, dat op 1 april zijn vuurdoop kent. "Nu is er na de eerste schiftingszone in de Vlaamse Ardennen een recuperatiezone tussen Brakel en de eerste passage op de Oude Kwaremont", verduidelijkte Vandenhaute. Het is vooral door die zone in te lassen, dat een ommetje naar de Muur onmogelijk wordt volgens de CEO van De Vijver. "We hebben bewust gekozen voor die recuperatiezone, ook na overleg met ploegleiders en renners. Renners die pech hadden kunnen terugkeren, helpers kunnen nog een laatste keer terugkomen en hun kopman uit de wind zetten,,..."

Een comeback van de Muur in Vlaanderens Mooiste kan dus enkel als het nieuwe parcours de test niet zou doorstaan. "De afspraak met aankomstplaats Oudenaarde geldt voor zes jaar, met wel een evaluatie na twee jaar. Als daarbij blijkt dat we de bal missloegen, moeten we dat toegeven en is wat ons betreft alles bespreekbaar. Maar als deze finale, Oude Kwaremont-Paterberg-Oudenaarde, goed blijkt, dan blijft ze zeker de komende zes jaar. De Oude Kwaremont kan de rol van de Muur overnemen", maakte Vandenhaute zich sterk.

Lees het interview met Wouter Vandenhaute in uw vrijdagkrant.

Foto Belga

Meer sportnieuws