Assyriërs grijpen naast pand in Katelijne

De Assyrische gemeenschap van Mechelen blijft op zoek naar een ontmoetingsruimte. Ook het pand in Katelijne, waar ze hun oog op hadden laten vallen, konden ze niet verwerven.

De gemeenschap polste naar een pand in Katelijne, op de hoek Clemenceaustraat met de Liersesteenweg, maar dat pand is aangekocht door een privépersoon. "Tegen dat geld kunnen wij niet op, dus die mogelijkheid is van de baan geveegd", zucht Melikan Kucam, vertegenwoordiger van de gemeenschap. "Het was een interessante piste, ook al was er enorm veel renovatiewerk nodig. We moeten dus blijven verder zoeken. De Sint-Libertuskerk in de Nekkerspoelstraat of de Sint-Gommaruskerk met bijgebouwen aan de Kerkhoflei blijven mogelijke opties. Maar er is nog niets concreet."

In Katelijne reageren ze alvast opgelucht op het feit dat de Assyrische gemeenschap niet naar daar verhuist. "Maar het is evident dat ons standpunt niet wordt ingegeven door het feit dat het hier om de Assyirsche-Turkse gemeenschap gaat. Elke vorm van racisme of xenofobie is ons vreemd. Voor de Sp.a is het duidelijk dat een ontmoetingsruimte in deze wijk niet thuishoort omwille van de parkeerproblematiek en de mogelijke buurthinder", stelt voorzitter Dirk Knegtel.

BACE

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio