Stuart Pearce interim-bondscoach Engeland

De Engelse Voetbalbond (FA) heeft Stuart Pearce donderdag officieel aangesteld als interim-bondscoach van de Engelse nationale voetbalploeg.

De ex-international is de voorlopige opvolger van de Italiaan Fabio Capello, die woensdag zelf verrassend zijn ontslag indiende. Pearce, de coach van de Engelse beloften, zal Engeland leiden tijdens de oefeninterland van 29 februari op Wembley tegen Nederland.

De FA meldde donderdag op een persconferentie dat het nu een shortlist zal opmaken, met daarop namen van potentiële nieuwe bondscoaches.

Redknapp

In de Engelse pers werd Tottenham-manager Harry Redknapp alvast naar voor geschoven als topkandidaat en ook international Wayne Rooney vond Redknapp een uitstekende keuze, maar daar wilde de Engelse bondsvoorzitter David Bernstein niet op ingaan. "We gaan hier zo snel mogelijk mee beginnen. Het wordt alvast interessant om te bekijken wie er zelf naar ons toestapt."

De 65-jarige Capello stapte woensdag op omdat hij het niet eens is met de beslissing van de FA om John Terry de aanvoerdersband af te nemen. De FA deed dat omdat de Chelsea-verdediger terechtstaat in een racismezaak.

Volgens de FA kan Terry geen aanvoerder zijn zolang de strafzaak niet is afgerond. Capello kon daar niet mee leven en liet dat ook merken in een interview met de Italiaanse televisie RAI. De Italiaan was Engels bondscoach sinds december 2007 en had nog een contract tot na Euro 2012.

Belga

Meer sportnieuws