PepsiCo schrapt 8.700 banen - België voorlopig buiten schot

De Amerikaanse frisdranken- en snackproducent PepsiCo schrapt wereldwijd 8.700 banen, ongeveer 3 procent van het totale personeelsbestand. Dat is donderdag meegedeeld. Het banenverlies zal volgens PepsiCo verspreid zijn over dertig landen.

In het hoofdkantoor in Zaventem en de fabrieken in Zeebrugge en Veurne zouden geen banen verdwijnen.PepsiCo investeert zelfs 14 miljoen euro in de nieuwe afvullijn die begin volgend jaar in de Tropicana-vestiging in Zeebrugge moet klaar zijn. De vestiging wil de productie van de fruitsappen optrekken van 240 naar 320 miljoen liter per jaar. Nu gaat 80% van de productie in Zeebrugge naar de Britse markt. Met de nieuwe afvullijn wil Tropicana op de Franse markt mikken. De start van de nieuwe afvullijn zal voor vijftien extra arbeidsplaatsen zorgen. Nu werken een kleine tweehonderd mensen bij Tropicana in Zeebrugge.

Veurne

Ook in de snackfabriek in Veurne, waar circa 500 mensen werken, is er geen sprake van ontslagen. "Er kunnen binnenkort net 25 extra werknemers aan de slag in Veurne", aldus Alain Degand van ACV Voeding en Diensten. De personeelsuitbreiding zou er komen dankzij het succes van de Doritos-chips.

Het bedrijf is bekend van onder meer Pepsi, Gatorade en Lay's-chips.

Belga

Nu in het nieuws