Commissarissen Ajax trekken deur achter zich dicht

Commissarissen Ajax trekken deur achter zich dicht

Commissarissen Ajax trekken deur achter zich dicht

Print
De raad van commissarissen van Ajax stapt op. Dat is vandaag bekendgemaakt door de Amsterdamse voetbalclub. Voorzitter Steven ten Have, Johan Cruijff (foto), Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer treden af zodra opvolgers zijn gevonden die kunnen rekenen op brede steun.

Cruijff lag in conflict met de overige vier commissarissen, die buiten hem om Louis van Gaal benaderden voor de functie van algemeen directeur. Samen met een groep jeugdtrainers spande Cruijff een kort geding aan om de benoeming van Van Gaal en directeur Martin Sturkenboom te voorkomen. Het gerechtshof oordeelde dinsdag in hoger beroep dat de beoogde aanstellingen niet rechtsgeldig waren.

Nieuwe vergadering

Advocaat Peter Wakkie voerde de afgelopen dagen overleg met Ten Have, Olfers, Davids en Römer. Hij hield de optie open om een nieuwe vergadering te plannen van de rvc en de benoemingen van Van Gaal en Sturkenboom opnieuw te doen, maar dan op de juiste manier.

De vier commissarissen zien daar nu vanaf en kiezen ervoor om niet te wachten tot de aandeelhoudersvergadering van vrijdag, waar de rvc naar alle waarschijnlijkheid was weggestemd. Die aandeelhoudersvergadering van Ajax gaat nu niet door.

Foto PhotoNews

Meer sportnieuws