Homo's boos op "kwezel" Joëlle Milquet

Homo's boos op kwezel Joëlle Milquet

Homo's boos op "kwezel" Joëlle Milquet

Print
De homo-organisatie Outrage! is niet te spreken over het "gebrek aan daadkracht" van minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) in de strijd tegen het homofoob geweld. Ze vraagt premier Di Rupo in een open brief om "uw kwezel van dienst" tot de orde te roepen.

"Naast wat goedkope inkt op papier blijft U oostindisch doof voor de problemen van de holebi's. In plaats van het land dat u bestuurt de voortrekkersrol te laten spelen die u beloofd heeft, blijft u maar wat morrelen in de marge". In deze scherpe woorden richt de vereniging Outrage! zich in een open brief op haar website tot premier Elio Di Rupo (PS), zelf homo.

Smartphone

Outrage! verzet zich tegen homofoob geweld en bracht een smartphone-applicatie op de markt om dat geweld te melden. De organisatie is "verbouwereerd" over de negatieve uitspraken van minister voor Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH), die zij tegenover Di Rupo "Uw kwezel van dienst" noemt (sic). Milquet had gezegd dat de smartphone wel sensibiliserend kon werken, maar dat er geen enkele controle was op deze meldingen en ze vreesde voor een evolutie naar een "klikmaatschappij".

De organisatie hekelt ook het feit dat Milquet "amper 11 lijnen aan het holebi-probleem wijdde in haar beleidsnota van 33 pagina's en nog geen enkele concrete maatregel voorstelde om het homofoob geweld tegen te gaan. Ze blijkt de vraag liever te ontwijken en zich te beperken tot kritiek op de smartphone-applicatie om homofoob geweld te melden."

"Herpak U"

Outrage! is verder kwaad omdat Milquet het initiatief van een groep homoseksuele politiemensen om in uniform op te stappen in de Gay Pride van 2012 "afdoet als partijdig". "Om partijdig te kunnen zijn moeten er minstens twee legitieme partijen zijn, en blijkbaar vindt minister Milquet de partij van het geweld even legitiem als de partij van de solidariteit", zo luidt het.

De homogroep roept premier Di Rupo op om hieraan iets te doen. "Herpak U en steek eindelijk de handen uit de mouwen."

Lees ook: de expertenpagina van John De Wit.

Meer over de Milquet's beleidsnota over discriminatie vindt U op Milquet: "Geen politie in uniform op Gay Pride"

JDW

Foto: Belga

.

Nu in het nieuws