Districtsschepen Thierry Vanderkindere trouwt en legt mandaten neer

Districtsschepen Thierry Vanderkindere trouwt en legt mandaten neer

Districtsschepen Thierry Vanderkindere trouwt en legt mandaten neer

Print
Wilrijk -

De Wilrijkse districtsschepen Thierry Vanderkindere (sp.a) is zaterdag in het huwelijksbootje gestapt met districtsraadslid Wendy Geens van Groen. Vermits het gemeentedecreet voorziet dat echtgenoten niet samen in een raad mogen zetelen legt Vanderkindere zijn mandaat neer en stapt hij uit de districtsraad.


In 2000 werd hij voor het eerst verkozen en in 2007 legde hij de eed af als districtsvoorzitter. In de voorbije elf jaar was hij bevoegd voor financiën en begroting, sport, cultuur, erfgoed, groenvoorziening en mobiliteit. “We hebben erover gepraat wie van ons twee zijn zitje in de districtsraad zou opgeven en we waren daar heel vlug uit”, vertelt Vanderkindere (58), die tot voor enkele maanden nog districtsvoorzitter was. “Wendy wilde graag verder doen, ze is ook een pak jonger. Ik kon mij daar best in vinden en stap op met een beetje weemoed maar zonder rancune.”

In 2000 werd hij voor het eerst verkozen en in 2007 legde hij de eed af als districtsvoorzitter. In de voorbije elf jaar was hij bevoegd voor financiën en begroting, sport, cultuur, erfgoed, groenvoorziening en mobiliteit. Vanderkindere gaat nu opnieuw voltijds aan de slag als fractiesecretaris van sp.a in het Vlaams parlement. “Of ik voor de Wilrijkse afdeling van mijn partij nog iets kan betekenen, moet de toekomst uitwijzen. In de eerste maanden wil ik mij alvast een beetje terughoudend opstellen.”

Luk Luyte

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio