Twee nieuwkomers in Thuis

Print

Twee nieuwkomers in Thuis

Twee nieuwe gezichten doen hun intrede in Thuis. De jonge wervelwind Joy Anna Thielemans (foto boven) kruipt in de huid van de vijftienjarige Jana en theater- en musicalactrice Gerdy Swennen neemt de rol van haar moeder Ellen op zich.
Op woensdag 15 februari gooien een vijftienjarig meisje en haar moeder het rustige leventje van Tibo (Maxime De Winne) danig overhoop. Op een gewone werkdag op de spoeddienst moet Tibo de verstuikte pols van Jana (Joy Anna Thielemans) verzorgen. Hij kent Jana niet, maar zodra haar moeder Ellen (Gerdy Swennen) opduikt, wordt duidelijk dat Tibo en Ellen elkaar wél kennen uit een ver verleden. Tibo is helemaal in de war na de ontmoeting en dat hebben zowel Ellen als Jana gemerkt. Terwijl Jana achter de rug van haar moeder probeert te achterhalen hoe haar moeder Tibo precies kent, zoekt Ellen

opnieuw contact met hem op. Ze onthult zijn grootste geheim …

De rol van Jana Blomaert wordt vertolkt door de negentienjarige Joy Anna Thielemans uit Antwerpen. Joy Anna studeert momenteel communicatiemanagement/pr aan de Plantijn Hogeschool in Antwerpen, maar naast haar studie is ze volop bezig met acteren.

Gerdy Swennen (foto midden) studeerde in 1995 af als meester in de Dramatische Kunst bij Studio Herman Teirlinck. Naast stemmenwerk en enkele gastrollen voor televisiereeksen (Heterdaad, Flikken, Spoed, Spring, Emma …) is Gerdy vooral actief in de theaterwereld.

Tom Vets
Foto's: VRT

.

Nu in het nieuws