Agent veroordeeld voor tippen drugsbende

Agent veroordeeld voor tippen drugsbende

Agent veroordeeld voor tippen drugsbende

Print
Brecht - Een 41-jarige spilfiguur van een drugsbende is door de rechtbank van Tongeren veroordeeld tot 8 jaar cel en een boete van 11.000 euro. Hij ziet ook een vermogensaandeel van 500.000 euro verbeurd verklaard en moet 84.053 euro aan strafkosten betalen. Een van de andere betichten was een agent van de politiezone Maasland. Die vertelde de hoofdbeklaagde dat de politie jacht op hem maakte.

De bende, die een duidelijke taakverdeling had en opereerde vanuit Maaseik, Brecht en Heist-op-den-Berg, exporteerde naar Ierland. De politie vond maar liefst 65 kilogram cannabis, 8 kilogram cocaïne en 2.000 cannabisplanten nadat een undercoveragent was geïnfiltreerd in de bende. Op 6 juni 2008 werden de leden op heterdaad betrapt toen ze in een loods in Dilsen-Stokkem een vrachtwagen aan het laden waren.

De rechterhand van de bendeleider moet 4 jaar naar de gevangenis. De overige bendeleden kregen celstraffen van 1 tot 3 jaar, allemaal met uitstel. De agent die de bende tipte, kreeg 6 maanden cel.

Foto Belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio