56-jarige uit Gierle komt ten val en sterft in vrieskou

In een camionette aan een buitenverblijfje in Gierle (Lille) werd het lichaam van Ronnie Van Den Bergh (56) aangetroffen. Vermoedelijk schoof hij uit, viel hij en stierf dan, al dan niet als gevolg van de vrieskou.

jrosquin

Zijn twee trouwe rottweilers Cati en Duc zaten achterin de ijskoude camionette aan de chalet in de bossen van Vossenberg bij het bevroren lijk van hun baas te waken. De honden worden nu opgevangen in het asiel van Veeweyde in Weelde (Ravels).

“Een spijtige samenloop van omstandigheden”, zo omschrijft vriend Walter uit Tielen het tragisch overlijden van Ronnie. Het was Walter die hem dinsdagnamiddag aantrof.

“Hij is niet letterlijk doodgevroren, want hij moet eerst gevallen zijn. Het is dus een ongeval. Maar in de lente of de zomer was het anders afgelopen, dus Ronnie is in dat opzicht wel een slachtoffer van de vrieskou.”

Nog meer koudeslachtoffers

Ronnie Van Den Bergh is niet het enige slachtoffer van de vrieskou in Vlaanderen. Aan de kust vroor een oude man dood en in Limburg belandde een man in het water. Twee bejaarden uit Oost-Vlaanderen konden door de Cel Vermiste Personen nipt van de vriesdood gered worden.

KMa, BePr, IVTH

Foto: Mia Uydens Chalet van de overleden man in Gierle

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen

Lees ook: Extreme vrieskou eist al drie levens in ons land

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio